Retourzending

Soms gebeurt het dat een product niet aan de verwachtingen voldoet of er is een defect opgetreden. Het product zal dan terug tot bij ons moeten geraken en dat doe je aan de hand van volgende stappen.

Hoe een bestelling terugsturen:

  • Log in op onze website
  • Ga naar "Mijn account"
  • Klik op de knop "Bekijken" die achter je bestelling staat. Als je meerdere bestelling hebt, klik dan op de knop "Bekijk alle orders""
  • Klik vervolgens op de de link "return this product?" en vul het formulier zo volledig mogelijk in en leg ons uit waarom je het product wil terugsturen.
  • Binnen de 48h sturen we je een document per e-mail dat je kan afprinten en samen met het product kan terugsturen

Let op: enkel wanneer je bestelling de status "verzonden" heeft, zal de link "return this product" beschikbaar zijn

Kan je niet meer inloggen? Geen probleem, stuur ons dan alle informatie per e-mail via [email protected] . Vergeet zeker niet de reden van de retourzending en het ordernummer te vermelden.

Extra informatie voor het retourzenden:

  • Gebruik voor de retourzending een stevige verpakking, om beschadiging aan het artikel te voorkomen.
  • De artikelen dienen aangetekend te worden teruggestuurd (of via een andere traceerbare verzendmethode)
  • De kosten voor het retourzenden zijn voor de klant.
  • Wij zijn niet verantwoordelijkheid voor schade opgelopen tijdens het transport van de retourzending. Pak je product dus altijd goed in.

Verzakingsrecht

Indien het artikel niet aan de verwachtingen voldoet heeft u wettelijk het recht binnen de 14 dagen na ontvangst van het artikel van de aankoop af te zien. De verpakking mag echter niet beschadigd zijn en ook het artikel moet ons steeds onbeschadigd (geen krassen, vuil of andere tekenen van gebruik) worden terug bezorgd. De klant heeft de keuze om ofwel het artikel om te ruilen in een ander product met eenzelfde waarde ofwel een coupon t.w.v. de aankoopprijs van het betreffende product te ontvangen ofwel of de terugbetaling te vragen.

Het retourzenden zelf gebeurt op eigen kosten en verantwoordelijkheid.

Indien deze regels niet in acht worden genomen, zijn wij niet verplicht om de artikelen terug te nemen en de betalingen ongedaan te maken. Wanneer de door jou geplaatste bestelling bij je thuis wordt bezorgd, moet je controleren of het bezorgde artikel voldoet aan de bestelling die je bij ons hebt geplaatst. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je dit binnen 14 dagen per e-mail melden aan [email protected] Vermeld in je communicatie met ons de eventuele afwijking en je ordernummer.